Huawei AppGallery вече е пълен с Google приложения 您所在的位置:网站首页 appgallery installation Huawei AppGallery вече е пълен с Google приложения

Huawei AppGallery вече е пълен с Google приложения

2023-03-10 09:03| 来源: 网络整理| 查看: 265

Huawei AppGallery вече е пълен с Google приложения В раздел: Блог, Ревюта, статии и ръководства от Екипът на hardwareBG на 7.03.2023, Следваща статия >>

С появата на P50 Pro, Mate 50 Pro и nova 10 Series, отпадна възможността за инсталация на Google Mobile Services (GMS) при смартфоните на Huawei. Но пък се появиха доста други алтернативни варианти (GSpace, GBox), които позволяваха на потребителя да получи достъп до любимите (или необходимите, или психологически нужните просто да присъстват на дисплея на телефона?) си приложения, започващи с “Google” в името си. Факт е, че не само “Google”-разработените приложения изискваха по-специално внимание, а и някои други популярни такива, базирани на Google Mobile Services и Google Services Framework.

От 2019 година насам, Huawei се опитват всячески да създадат най-добрите условия за потребителско изживяване, включително и подобряване на ситуацията около Google-зависимостта на своите потребители, както и на някои приложения. От съвсем скоро основният магазин за приложения AppGallery предлага някои изненади, като например опцията да напишете “YouTube” и приложението да се появи веднага, и то не просто да се появи, ами да видите до него и бутона “Инсталирай”. Не е нещо, което човек може да види “всеки ден” в AppGallery. Или поне не си спомням кога последно това беше възможно (може би в началото на 2019 година… или… никога?). Но е факт. И този факт е приложим не само за YouTube. Опитваме и Google Drive и ето, че AppGallery ни предлага да инсталираме и Cloud-базираната услуга на Google – директно, от AppGallery, без заобиколки. И тези двете не са единствените. Всъщност, ето списък с поддържаните към момента приложения:

Google Google Maps Google Drive Google Sheets Google One Google Translate Google Docs Google News Google+ Google Photos Google Duo Google ClassRoom Google Slides YouTube YouTube Music Amazon Prime Videо HBOMax Duolingo Disney+ Microsoft OneDrive Dropbox Airbnb

Това са интегрираните (към момента) приложения в AppGallery, които можете да достъпите директно от магазина на Huawei. Инсталирането им води директно и до безпроблемното им използване. Как точно се случва това? Предполагам сте наясно, че това не се случва чрез тайна инсталация на Google Mobile Services, защото това просто няма как да се случи. Не и по официален начин, от страна на Huawei. А в началото на 2023г. това е невъзможно и по неофициален начин (подобен на този, който се случваше при моделите P40 Pro и Mate 40 Pro).

Магията се случва с помощта на споменатият по-горе Gbox (чиито разработчици явно са фенове на смартфоните на Huawei), но интеграцията е на едно ново, доста по-потребителски ориентирано ниво. Самият AppGallery ви информира за използването на допълнителна “помощ”, като под всяко едно от съответните приложения виждате допълнението с информация, която обяснява нещата. Казвам, че интеграцията е на едно по-високо ниво, защото от потребителя не се изисква никакви знания по работа с Gbox – нито как се инсталира (AppGallery се грижи за това), нито от къде да се свали, нито пък евентуалните настройки, които трябва да се правят. Всичко е в “тих режим” (silent), максимално добре замислено, да не ангажира потребителя с някакви странични дейности. Инсталацията на Gbox е еднократна (което се случва чрез първото Google-ориентирано приложение, което вие инсталирате чрез AppGallery), след което цялата функционалност се извършва чрез AppGallery. Хитро, нали?

 

Две са основните и ключови особености, които е важно да се знаят:

Регионът на вашият телефон, и в самото приложение AppGallery трябва да е настроен на “България”. Ако случайно сте задали друга дръжава, като например Великобритания (UK), или САЩ (US), приложенията изброени по-горе просто няма да са видими. Изисква се да не премахвате Gbox от смартфона си. Предвид използването на Gbox за стартиране на изброените по-горе приложения, наличието му е необходимо и достатъчно условие споменатата “магия” да се случва. Деинсталирането на Gbox ще “счупи” функционалността.

 

 

 

Този режим на интеграция позволява всичко да се случва директно т.е. AppGallery ефективно замества Google Play Store, както и всякакви други необходимости от инсталация на допълнителни “виртуални среди” и прочие. AppGallery се превръща във “Всичко в едно” и нямате нужда да разграничавате кои приложения са “Native” (т.е. директно комуникиращи с операционната система на смартфона Huawei), и кои евентуално се използват чрез виртуална среда. Всичко е на едно, всички тези приложения се достъпват чрез AppGallery.

Съвсем разбираемо е, че изпробвахме инсталация и работоспособност на всичките 22 споменати по-горе приложения, макар че изначално бяхме наясно, че няма да се натъкнем на проблем. Още в началото казах, че е доста изненадващо човек да види “YouTube – Install” под AppGallery, или пък “Google Maps – Install” (това важи за всяко едно приложение, което в името си съдържа “Google”). Но съм сигурен, че феновете на Huawei с умиление ще приветстват това разширение във възможностите на AppGallery. Ние поне така реагирахме. Инсталирахме всичките, без затруднения, съответно функционалността им бе на 100%. И екранът на нашият тестов Mate 50 Pro се отрупа с икони с “Google” в името си.

Имайте предвид, че в близките седмици и месеци разработчиците на Gbox поетапно ще добавят още приложения към този тип “нова интеграция” с AppGallery, което ще позволи на магазина за приложения на Huawei да се превърне в един пълноценен заместник на Google Play Store. Tова, от своя страна се надявам да накара много от онези фенове на смартфоните на Huawei, които са се уплашили, че липсата на интеграцията на Google Mobile Services е пагубно за функционалността на смартфона им, да се върнат обратно към моделите на марката, защото това ще е една стабилна стъпка в правилната посока.

А тези от вас, които все още използват Gspace на своят Huawei, много добра идея е да преминат към новата интеграция чрез AppGallery. Причините са много – по-безпроблемна работа, по-ниска консумация на батерия и ресурси, повече ефективност на цялостната имплементация. Честно казано не се сещам дори за една причина защо да не го направите.

Следваща статия >> Подобни публикации: Пет портов гигабитов суйч GS105E ProSafe® Plus от NETGEAR LG ще представи своя нов 3D смартфон на Световния мобилен конгрес 2012 LG Optimus 2X поставя световен рекорд Интернет през телевизора от D-Link с Boxee Box Western Digital TV Live Plus HD – малко мултимедийно бижу Етикети: Disney+, Gbox, Google, Google Drive, Google Mail, Google Maps, Google Mobile Services, Google News, Google Photos, Google Sheets, Google Translate, HBO Max, Huawei AppGallery, youtube, YouTube Music  Един коментар

1 gpoint // 08.03.2023 в 15:41

Android Auto !?! Дали тези app са същите като тези в G store? Специално за GBox ли са, от къде са взети? До колко ни е защитен google акаунта, като го предоставяме на 3rd party dev? Драснете нЯщо и за секюрити. Спирам до тук.

Коментари: Click here to cancel reply.


【本文地址】

公司简介

联系我们

今日新闻

    推荐新闻

    专题文章
      CopyRight 2018-2019 实验室设备网 版权所有